شماره مطلب: 277

Water and Cereals in Drylands

نویسنده: 
P. Koohafkan
انتشارات: 
London • Sterling, VA
تعدات صفحات: 
121
موضوع: 
آب و غلات و حبوبات در مناطق خشک
The world’s food supply is obtained either directly or indirectly from the abundance of plantspecies, but fewer than 100 are used for food. Worldwide, about 50 species are cultivated actively,and as few as 17 species provide 90 percent of human food supply and occupy about 75 percentof the total tilled land on earth. Eight cereal grains –wheat, barley, oat, rye, rice, maize, sorghumand millet– provide 56 percent of the food energy and 50 percent of the protein consumed onearth (Stoskopf, 1985). Cereals continue as the most important source of total food consumptionin the developing countries where direct consumption of grains provides 54 percent of totalcalories and 50 percent for the world as a whole (FAO, 2006).
کارگروه: 
حجم: 
2.4MB

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.